Over FC Barcelona

FC Barcelona is opgericht op 29 november 1899 door de Zwitser Johan Camper en is afkomstig uit de stad Barcelona. In de begin jaren bestond de club vooral uit Zwitserse- en Engelse spelers.

Teamfoto FC Barcelona (1903)

De club wordt bestuurd door een president en deze president wordt elke 4 jaar verkozen door de ‘socios’. De socios zijn de leden van FC Barcelona. Dit kun je vergelijken met leden van de supportersvereniging en seizoenskaarthouders. Wanneer er verkiezingen worden gehouden kan een ieder bij een genoeg aantal handtekeningen zich kandidaat stellen en beginnen met campagne voeren. Doordat de leden stemmen zijn verkiezingsonderwerpen van FC Barcelona altijd er opgericht op de supporters te paaien en daardoor zoveel mogelijk stemmen te krijgen. Hierdoor blijven de prijzen van de seizoenskaarten altijd laag, omdat een plan voor een verhoging van de toegangsprijzen voor socios een presidentskandidaat niet populair maakt.

Met alle prijzen die FC Barcelona de afgelopen eeuw heeft gewonnen is het de meest succesvolle club van Spanje. Zo heeft FC Barcelona onder andere 5x de Champions League, 3x Wereldkampioen, 4x de Europacup II, 26x landskampioen en 30x Copa del Rey gewonnen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de club over de hele wereld fans heeft.

Met grote successen van FC Barcelona hebben er in het verleden ook veel grote spelers bij FC Barcelona gespeeld zoals: Johan Cruijff, Hagi, Maradona Romario, Ronaldo, Luis Figo, Michael Laudrup, Patrick Kluivert, Ronald Koeman, Rivaldo, Rolandinho, Ronald Koeman, Lionel Messi, Charles Puyol, Neymar, Xavi en Andres Iniesta. Daarnaast zijn er ook een aantal succesvolle trainers geweest zoals: Johan Cruijff, Frank Rijkaard en Josep Guardiola.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *