FC Barcelona tickets | Hoe kan ik een wedstrijd bezoeken?

Tickets voor FC Barcelona zijn op verschillende mogelijkheden te verkrijgen. Hieronder staan de meest gebruikte manieren om kaarten te verkrijgen voor een thuiswedstrijd van FC Barcelona. Het is mogelijk om losse kaarten te kopen of via een geheel verzorgde voetbalreis waarbij de tickets erbij zitten. Hieronder staan beide opties uitgelegd.

LET OP: De exacte speeldag en tijdstip van een wedstrijd in La Liga wordt vaak pas 14 dagen van te voren bekend gemaakt. Het gebeurt vaak dat er nog een wijziging plaatsvindt.

Complete voetbalreis

De meest eenvoudige en veilige manier om tickets voor FC Barcelona te verkrijgen is door het boeken van een voetbalreis bij een reisbureau. Voornamelijk voor wedstrijden die pas over een paar maanden worden gespeeld is een voetbalreis de beste optie. Je weet dan ruim van tevoren al zeker bent van kaarten. Je wilt natuurlijk niet lang van tevoren een vliegticket en een hotel hebben geboekt en dat je uiteindelijk geen tickets hebt kunnen krijgen.

Een reisbureau biedt namelijk de volgende voordelen:

  • Je zit altijd naast elkaar en krijgt mooie plekken in het stadion!
  • De complete reis wordt verzorgd (vlucht, hotel en kaartjes)
  • Officiële kaarten via een officiële partner van FC Barcelona!
  • Vaak ben je ook nog goedkoper uit!

Er zijn verschillende voetbalreisbureau’s in Nederland die een samenwerking hebben met FC Barcelona waarbij je zeker weet dat je officiële kaarten voor FC Barcelona krijgt.

Bekijk en vergelijk hieronder de prijzen van de twee grootste aanbieders in Voetbalreizen:

Losse tickets

Wanneer je avontuurlijker bent ingesteld en een vlucht, hotel én tickets zelf wilt boeken is dat natuurlijk ook mogelijk. Daar zijn verschillende mogelijkheden voor die hieronder zijn uitgelegd. 

1 Tickets via website FC Barcelona

Vrijwel alle wedstrijden van FC Barcelona zijn uitverkocht, maar het is het mogelijk om zelf kaarten te kopen via de website van FC Barcelona. Meestal gaan een maand voor de wedstrijd de kaarten in de verkoop. Net als in veel landen hebben de leden van de supportersvereniging voorrang en mogen zij als eerste kaarten kopen. Wanneer zij zijn geweest gaan de kaarten in de vrije verkoop. Op de website van FC Barcelona vind je het verkoopschema. Op de dag dat de kaarten in de verkoop gaan moet je er gelijk bij zijn en is het handig om daarvoor alvast een account aangemaakt te hebben. Je kunt deze stap dan overslaan en gelijk kan inloggen. Let wel: voor het kopen van kaarten heb je een creditcard nodig. Nadat je dat kaarten hebt gekocht worden deze als pdf-bestand naar je toegestuurd, zodat je het zelf kan printen en mee nemen naar het stadion. 

Kaarten voor grote wedstrijden, zoals Champions League wedstrijden en El Clasico tegen Real Madrid, is vaak heel moeilijk te verkrijgen en om ticket handelaren tegen te gaan tickets voor dit soort wedstrijden vaak pas een week van te voren in de verkoop. Wanneer je boekt via een complete voetbalreis heb je hier geen last van en heb je ver van te voren al zekerheid dat je tickets krijgt. 

Hieronder een overzicht van aanbieders van losse tickets:

  • P1 Travel – Nederlandse organisatie
  • Viagogo – Koop je tickets van seizoenskaarthouders die niet kunnen, met creditcard en betrouwbaar
  • SportsEvents365 – Koop je tickets van seizoenskaarthouders die niet kunnen, met creditcard en betrouwbaar

 

2 Overige mogelijkheden losse tickets

Er zijn naast bovenstaande opties ook verschillende andere mogelijkheden om losse kaarten te kopen voor een wedstrijd van FC Barcelona. 

Via de website Viagogo kunnen supporters met een seizoenskaart die niet kunnen hun kaarten aanbieden. Ik heb hier zelf ervaring mee en het voordeel is dat het op een veilige manier gebeurt. In alle gevallen heb ik altijd mijn kaarten gekregen. Het is mogelijk om tot een paar dagen voor de wedstrijd nog tickets te kunnen bemachtigen, iets wat via de website van FC Barcelona vaak onmogelijk is. De kaarten worden per post of per email verstuurd. Het is afhankelijk hoe de verkoper de kaarten aanbiedt. Het is een zeer goede oplossing om losse kaarten te kunnen bemachtigen en niet via een pakketreis naar een wedstrijd van FC Barcelona wilt gaan. 

Hieronder is een overzicht van betrouwbare aanbieders voor losse tickets:

  1. P1 Travel – Nederlandse organisatie
  2. Viagogo – Koop je tickets van seizoenskaarthouders die niet kunnen, met creditcard en betrouwbaar
  3. SportsEvents365 – Koop je tickets van seizoenskaarthouders die niet kunnen, met creditcard en betrouwbaar

 

Related articles

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Share article

Latest articles

Newsletter