Stadiontour Camp Nou

Het stadion Camp Nou mag je gerust omschrijven als een ‘magisch stadion’. Het is een van de grootste stadions van Europa met veel historie en successen. Wanneer je in Barcelona bent voor een wedstrijd of niet een bezoek aan het stadion van FC Barcelona voor een stadiontour is het hele jaar mogelijk en zeker de moeite waard.

Vanaf 12 juni 2021 opent Camp Nou weer haar deuren voor toeristen!

De verschillende stadiontours

Camp Nou biedt twee verschillende tours aan waaruit gekozen kan worden, namelijk de Basic Tour en de Players Experience Tour. Beide tours duren ongeveer 1,5 uur.

Basic Tour

Bij de Basic Tour krijg je onder begeleiding van een gids een rondleiding door het stadion van FC Barcelona en het FC Barcelona Museum. Deze tour duurt ongeveer 90 minuten. Tijdens deze rondleiding ontdek je het verhaal achter het stadion Camp Nou, bezoek je de kleedkamer (maar mag je er niet in) van FC Barcelona, de spelerstunnel en kom je heel dicht tot aan het veld waar Johan Cruijff, Lionel Messi en vele andere topvoetballers hebben mogen spelen. In het FC Barcelona Museum ontdek je de geschiedenis van de club FC Barcelona en zie de prijzenkast met alle bekers en trofeeën die gewonnen zijn.

Prijs: 26 euro per persoon (update: mei 2021) via de website van FC Barcelona.
—> (TIP) Kijk onderaan deze pagina voor kortingacties!

Players Experience Tour

De Players Experience Tour van FC Barcelona is de meeste complete stadiontour door het iconische stadion van FC Barcelona. Bij deze tour kom je op dezelfde plekken in het stadion als bij de Basic Tour, maar de Experience Tour biedt daarnaast bepaalde inkijk van ruimtes waar bij de andere tour de deuren gesloten blijven. Zo bezoek je met deze tour de persruimte waar je plaats mag nemen op een stoel en bezoek je de presidentiële skybox. De hoogtepunten van deze tour is een bezoek aan de kleedkamer van FC Barcelona en mag rondlopen en op de stoel van Messi mag zitten. Daarnaast kan je vrij rondlopen op een deel van het veld van Camp Nou.

Prijs: 84 euro per persoon (update: mei 2021) via de website van FC Barcelona

(TIP) Kijk onderaan deze pagina voor kortingacties!

Tickets

Tickets voor een stadiontour in Camp Nou zijn op verschillende manieren te verkrijgen. Echter zit er ook veel verschil in de prijs en extra’s. Hieronder een overzicht waar je tickets voor een stadiontour kan boeken:

 • Via de website van FC Barcelona (link)
  • Geen wachtrij voor de kassa
  • Hogere prijs t.o.v. andere aanbieders
 • Bij de kassa aan het stadion van Camp Nou
  • Extra toeslag voor het kopen van tickets aan de kassa (extra €3,50 per ticket)
  • De wachtrijen kun je helaas niet overslaan
 • (TIP) Online via ticketaanbieder Tiqets (link)
  • De hoogste korting die er te vinden is!
  • Je kan de wachtrijen overslaan!
  • Vooraf jouw gewenste tijdslot boeken

Praktische informatie

 • Openingstijden: Vrijdag 15:00 – 19:30 uur, Zaterdag 10:00 – 19:30u, Zondag 10:00 – 15:00 (tijdelijk i.v.m. COVID-19)
 • Op wedstrijddagen zijn rondleidingen en tours niet mogelijk. Het FC Barcelona museum is wel openend op wedstrijddagen.

Gerelateerde artikelen

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deel artikel

Recente posts

Hoe koop ik tickets voor een Champions League wedstrijd van FC Barcelona

De Champions League is het miljardenbal waar FC Barcelona elke jaar aan deelneemt doordat ze zich daarvoor geplaatst hebben via de eindklassering...

Seizoenskaart FC Barcelona

Op deze pagina vind je alle informatie over de seizoenskaarten van FC Barcelona.

FC Barcelona – Rayo Vallecano | 19 januari 2022

Rayo Vallecano (ookwel 'Rayo' genoemd) is een voetbalclub uit de stad Madrid en ligt gelegen in de wijk Vallecas. Historisch gezien is...

FC Barcelona – RCD Espanyol | 21 november 2021

RCD Espanyol is de stadsgenoot van FC Barcelona. De club komt namelijk uit een voorstad van Barcelona, Cornella de Llobregat. De club...

FC Barcelona – Deportivo Alavés | 31 oktober 2021

Deportivo Alavés is een voetbalclub afkomstig uit de stad Vitoria-Gasteiz in het Baskenland. De club is opgericht op 23 januari 1921 en...