Camp Nou

Camp Nou is het voetbalstadion van FC Barcelona en ligt gelegen in de wijk Les Corts . Het stadion is geopend op 24 september 1957 en biedt plaats aan 99.354 toeschouwers. Door de UEFA is het stadion aangemerkt als een 5-sterren stadion. Dat is de hoogst mogelijke beoordeling dat een stadion kan krijgen.

De geschiedenis van Camp Nou

Vanaf de opening in 1957 was de officiële naam Estadi del Futbol Club Barcelona (ofwel; Stadion FC Barcelona). Echter werd het stadion, sinds het ingebruik nemen van het stadion, onder de Catalaanse bevolking al snel Camp Nou genoemd wat ‘nieuw veld’ betekent. Sinds 2000, na een officiële stemmingsronde onder de socios (de leden van de supportersvereniging) van FC Barcelona is de officiele naam gewijzigd in Camp Nou.

Francesco Miro-Sans, de presidentskandidaat voor de verkiezingen van FC Barcelona, voerde campagne voor een nieuw stadion. Het destijds huidige stadion Camp de Les Cortes was te klein voor de ambitie van de club. Miro-Sans won de verkiezingen in 1954 en 3 jaar later was het nieuwe stadion een feit.

Van buitenaf lijkt Camp Nou niet heel groot. Dit komt doordat de gemeente Barcelona strenge eisen stelde aan hoogbouw. Hierdoor waren de architecten genoodzaakt om de diepte in te gaan, waardoor de eerste ring van het stadion is uitgegraven.

Bereikbaarheid

Stadion Camp Nou is goed bereikbaar, doordat de stad Barcelona een goed openbaar vervoer netwerkwerk heeft. Afhankelijk van de vertrek van vertrek zijn er verschillende opties om Camp Nou te bereiken met het openbaar vervoer.

Let op: na de een wedstrijd lopen er 99.000 toeschouwers het stadion uit en is het ontzettend druk in metrostations waar je in een tunnel onder de grond moet wachten. Je kunt het beste nabij het stadion tot na een uur van de wedstrijd naar een restaurant gaan of om ergens wat te drinken. Vervolgens kan je in alle rust het openbaar vervoer pakken .

Adres: Calle d’Arístides Maillol, 12, 08028 Barcelona (Google Maps)

Metro: Lijn 3 (halte Palau Reial of Les Corts) of Lijn 5 (halte Collblanc of Badal)

Activiteiten rondom stadion Camp Nou

Related articles

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Share article

Latest articles

Newsletter