Over FC Barcelona

FC Barcelona is opgericht op 29 november 1899 door de Zwitser Johan Camper en is afkomstig uit de stad Barcelona. In de begin jaren bestond de club vooral uit Zwitserse- en Engelse spelers.

Teamfoto (1903)

De club wordt bestuurd door een president en deze president wordt elke 4 jaar verkozen door de ‘socios’. De socios zijn de leden van de club. Dit kun je vergelijken met leden van de supportersvereniging en seizoenskaarthouders. Wanneer er verkiezingen aankomen kan iedereen bij een genoeg aantal handtekeningen zich kandidaat stellen. De socios mogen hun nieuwe president kiezen. Verkiezingsonderwerpen van FC Barcelona zijn er altijd opgericht om de supporters te paaien en daardoor zoveel mogelijk stemmen te krijgen. Hierdoor blijven de prijzen van de seizoenskaarten altijd laag, omdat een plan voor een verhoging van de toegangsprijzen voor socios een presidentskandidaat niet populair maakt.

Met alle prijzen die FC Barcelona de afgelopen eeuw heeft gewonnen is het de meest succesvolle club van Spanje. Zo heeft de club onder andere 5x de Champions League, 3x Wereldkampioen, 4x de Europacup II, 26x landskampioen en 30x Copa del Rey gewonnen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de club over de hele wereld fans heeft.

Met grote successen hebben er in het verleden ook veel grote spelers bij FC Barcelona gespeeld zoals: Johan Cruijff, Hagi, Maradona Romario, Ronaldo, Luis Figo, Michael Laudrup, Patrick Kluivert, Ronald Koeman, Rivaldo, Rolandinho, Ronald Koeman, Lionel Messi, Charles Puyol, Neymar, Xavi en Andres Iniesta. Daarnaast zijn er ook een aantal succesvolle trainers geweest zoals: Johan Cruijff, Frank Rijkaard en Josep Guardiola. 

Ook interessant: Nederlandse voetballers en trainers bij FC Barcelona

 

Related articles

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Share article

Latest articles

Newsletter