Sevilla FC is een voetbalclub uit de gelijknamige Spaanse stad Sevilla, gelegen in de provincie Andaluzie. De club is opgericht op 25 januari 2025 en speelt haar thuiswedstrijden in het stadion Ramon Sanchez Pizjuan. De clubkleuren van Sevilla FC zijn rood/wit en het thuisshirt is volledig wit met rode accenten en zwarte sokken.

Sevilla FC is de meest succesvolle club uit Andaluzie, zo zijn ze een keer landskampioen (1945/1946) geworden, hebben ze vijf keer de Copa del Rey gewonnen, een keer de Spaanse Supercup en de UEFA Cup/Europa League heeft Sevilla FC zes keer gewonnen. Hiermee zijn ze recordhouder als UEFA Cup/Europa League winnaar. De meeste recente gewonnen beker is de Europa League in 2020 waarin Nederlander Luuk de Jong een hoofdrol speelde met door twee keer te scoren.

Resultaat tegen FC Barcelona

FC Barcelona en Sevilla hebben door de jaren heen heel vaak tegen elkaar gevoetbald in vijf verschillende competities en toernooien. Om precies te zijn hebben de beide clubs 172 keer tegen elkaar gespeeld waarin FC Barcelona veruit de meeste wedstrijden heeft gewonnen. FC Barcelona wist namelijk 96 keer te winnen, Sevilla won 36 keer en 40 keer is er gelijk gespeeld. Vooral in Camp Nou is FC Barcelona vrijwel altijd de baas en staat het garant voor veel Catalaanse doelpunten (273!). Het afgelopen seizoen 2019-2020 werd het in Camp Nou 4-0 voor FC Barcelona.

Hoe kom ik aan tickets voor FC Barcelona – Sevilla FC?

Er zijn verschillende opties om kaarten te kopen voor deze wedstrijd. De voor- en nadelen van alle opties zijn uitgebreid uitgelegd op de Tickets pagina van deze website. Hieronder kort de opties die voor deze wedstrijd beschikbaar zijn!

  1. Koop zelf je kaarten. Snel, betrouwbaar en je eigen plaatsen uitkiezen die nog beschikbaar zijn (link)
  2. Boek een compleet verzorgde reis. Ver van te voren verzekerd van tickets, vlucht en hotel (link)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in