FC Barcelona – RCD Espanyol

RCD Espanyol is de stadsgenoot van FC Barcelona. De club komt namelijk uit een voorstad van Barcelona, Cornella de Llobregat. De club is opgericht op 20 oktober 1900 door studenten van de Universiteit van Barcelona. Het was de eerste club die werd opgericht door Spanjaarden, want veel clubs (waaronder FC Barcelona) werden opgericht door buitenlanders. De clubkleuren zijn wit/blauw. De thuiswedstrijden worden gespeeld in het RCDE Stadion dat plaats biedt aan 40.500 toeschouwers.

Vanaf het seizoen 2021-2022 is RCD Espanyol weer terug in de Primera Division na een afwezigheid van slechts 1 jaar. De geschiedenis van de club speelt zich voornamelijk af in de hoogste divisie van Spanje, maar zo nu en dan degradeerde de club de Segunda Division. Alle keren dat het degradeerde keerde het na een jaar afwezigheid weer terug naar de Primera Division.

Resultaat tegen RCD Espanyol

De wedstrijden van FC Barcelona tegen RCD Espanyol wordt gezien als een echte stadsderby in Barcelona. De stadsderby in Barcelona is lang niet zo spannend en beladen als in Madrid. Dat komt doordat RCD Espanyol een veel kleinere club is dan FC Barcelona.

Doordat beide clubs al decennia lang in de Primera Division spelen hebben ze inmiddels al 192 wedstrijden tegen elkaar gespeeld. Van alle ontmoetingen heeft FC Barcelona er 116 gewonnen, werd er 35 gewonnen door RCD Espanyol en speelde het 40 keer gelijk. De grootste overwinning op RCD Espanyol was in het seizoen 1950-1951 waar het 6-0 werd.

TypeAanbieder  
Losse ticketsP1 TravelSportsEvents365Viagogo
Ticket & HotelP1 TravelVoetbaltravel
Ticket, Hotel & VluchtVoetbalreizen.comVoetbalTravel

Lees hier hoe je tickets voor deze wedstrijd kunt kopen!

  • (TIP) Losse tickets tegen de scherpste prijs! (link), (link) en (link)
  • Complete voetbalreis – maanden vooruit al boeken & kies je eigen plaats! (link), (link), en (link)

Related articles

Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Share article

Latest articles

Newsletter